Председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев предложи като точка

...
Председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев предложи като точка
Коментари Харесай

Депутатите пак ще се карат за зеления сертификат

Председателят на 47-то Народно заседание Никола Минчев предложи като точка втора в дневния ред на законодателния орган да обсъдят още веднъж изискванията за влизане в постройките на Народното събрание. И по-точно депутатите още веднъж ще имат опция да се скарат за зеления документ.

Процедурното предложение на парламентарния началник е точката да се прегледа след чуването на премиера Кирил Петков и вицепремиерите на блиц надзор. Парламентарният надзор да бъде точка трета и съвещанието да се удължи до привършване на постоянния парламентарен надзор, настоя още Никола Минчев.

Предложението незабавно провокира реакция на депутатите от партията на Костадин Костадинов.

Петър Петров от " Възраждане " възрази на концепцията и настоя изключителната точка да не бъде включена в дневния ред, като се аргументира, че това би било невиждано нарушение на правилника на Народно събрание от страна на ръководещите. Един политически пиар на ръководещите целял ограничение на представители на опозицията за достъп до постройките на Народното събрание, посочи Петров.

По думите му правилникът на Народно събрание се погазва за да бъде лимитирано пълномощието по Конституцията на народните представители да вземат участие в комисии. Петров настоя ръководителят на Народното събрание Никола Минчев да не позволява това предложение към дневния ред и да се резервира здравият разсъдък, с цел да може Народното събрание да работи обикновено.

В последна сметка макар възраженията на депутатите на " Възраждане ", народните представители взеха решение точката да влезе в дневния ред на Народното събрание. Законотворците гласоподаваха със 100 гласа " за ", 35 " срещу " и 29 " въздържали се ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР