Председателят на 39-ото Народно събрание и професорпо гражданско и търговско

...
Председателят на 39-ото Народно събрание и професорпо гражданско и търговско
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков и други бивши депутати ще дават препоръки за законопроектите на 44-ия парламент

Председателят на 39-ото Народно заседание и професорпо гражданско и комерсиално право в СУ " Св. Климент Охридски " Огнян Герджиков, който бе и длъжностен министър председател на президента Румен Радев, оглави през днешния ден Консултативния съвет по законодателство към ръководителя на 44-ия парламент Димитър Главчев.

Съветът ще има съвещателен темперамент и по предложение на Герджиков в него ще вземат участие проф. Васил Мръчков, който ръководи първия подобен съвет и в този момент е поканен за зам.-председател, проф. Анелия Мингова, която е била народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и ръководител на правната комисия в 39-ия парламент, както и проф. Валери Димитров, който също е бил народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и ръководител на икономическата комисия в същото Народно заседание. В съвета са поканени още деканът на Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. Сашо Пенов, проф. Екатерина Матеева и юрист Даниела Доковска, които също преподават във факултета.

" С известно страдание не включих имената на Янаки Стоилов и Мишо Миков, с цел да не се политизира този съвет ", изясни проф. Герджиков. В отговор на въпрос на публицисти за работата на Народното събрание той изясни, че българското Народно заседание е рекордьор по законодателни начинания. Само Кодексът за обществено обезпечаване, който бил признат през 2000 година, е променян 120 пъти.

Главчев разгласи, че е удовлетворен от основаването на този съвет, и посочи, че членовете му, които се планува да бъдат 22-ма, ще получават възнаграждение след осъществена работа, т.е. след прегледани законопроекти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР