Председателят и зам.-шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Председателят и зам.-шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен в Буча: Видяхме безсрамния, безусловен ужас от делата на руските войски

Председателят и зам.-шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел посетиха Буча, с цел да изразят поддръжката си за президента Володимир Зеленски и да го уверят, че поддържат кандидатурата на Украйна за участие в Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Двамата висши представители на Европейски Съюз уважиха почтените цивилни жертви в Буча дружно с украинския министър председател Денис Шмигал и министър-председателя на Словакия Едуард Хегер и видяха следствията от закононарушенията, осъществени от съветските войски по време на окупацията на града.

" Днес беше открит първият всеобщ гроб, прокуратурата и правоохранителните органи правят различаване. По думите на кмета на Буча досега са открити над 160 души. Почти всички в първия гроб - с огнестрелни рани. Тоест те бяха убити от съветските агресори и надлежно заровени в този всеобщ гроб ", заяви Денис Шмигал.

Според украинския министър председател военните закононарушения в Буча и други градове на Украйна изискват незабавни дейности от интернационалната общественост: " Разчитаме на поддръжката на Европейски Съюз за изправянето на всички причинители пред правораздаването ", сподели той.

Урсула фон дер Лайен съобщи, че в Буча са видели ужасното лице на съветската война: " Видяхме безсрамния, категоричен смут от делата на съветските войски, където и да се появят. Виждаме, че това е границата на демократична Европа, която се пази от украински бойци. "

Председателят на Европейска комисия сподели, че с Борел са пристигнали в Буча, с цел да изразят своята взаимност и да покажат, че Европа и светът застават на страната на Украйна и ще продължат да я поддържат.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР