Председателя на френската нефтогазова компания Total смята, че цената на

...
Председателя на френската нефтогазова компания Total смята, че цената на
Коментари Харесай

Председателят на Total: Цената на петрола може да стигне до 100 долара за барел, но това не е добра новина


Председателя на френската нефтогазова компания Total счита, че цената на петрола може да доближи до 100 $ за барел, само че не счита това за добра вест. „ Не съм убеден, че това е добра вест (за международната икономика) “, сподели той в изявление за телевизия Bloomberg.

“Дори за петролния бранш, защото вие знаете, че когато цените на петрола са доста високи отваряте вратата за съперниците “ и търсенето ще пада “, сподели той.

Председателят на Total сподели също по този начин, че поддържащите фактори, които я дърпат нагоре за пръв път от 2014 година са идните наказания на Съединени американски щати във връзка с Иран, а също по този начин казусът с доставките от Венецуела. Патрик Пуяне означи, че прекомерно високите цени основават проблеми с растежа на международната стопанска система, в частност за разрастващите се страни, а също така търсенето на нефт страда от конкуренцията от страна на другите типове горива.

По-рано ръководителят на Вербовъчна разработка Боб Дадл също сподели, че новите наказания на Съединени американски щати против Иран е допустимо да нанесат повече вреди, в сравнение с преди.
Пуяне от своя страна означи също, че предизвестява за вероятен растеж на цените до 100 $ за барел още от юни, акцентирайки, че Саудитска Арабия не може да обезпечи бързо огромни доставки на нефт на пазара. „ В нашият бранш не става да копнеш и петролът да се появи. Това е доста мъчно, това лишава време “, сподели той.

Междувременно цените на петрола продължиха да нарастват.
Ноемврийският фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures в ранните следобедни часове нарастна с 0, 6 % до 81,88 $ за барел.
Договорът за ноември за петрола вид WTI на NYMEX набъбна с 1,03 % до 72,32 $ за барел.

Припомняме, че министъра на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери съобщи в сряда, че страната не счита да прибягва към продажба на нефт от стратегическите запаси, с цел да компенсира евентуалният дефицит на пазара вследствие на спад на доставките от Иран.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР