Председателстващата беше много изненадана, че при висяща процедура, той е

...
Председателстващата беше много изненадана, че при висяща процедура, той е
Коментари Харесай

Славов: Председателстващата изслушването в ЕП се изненада, че при висяща процедура Гешев е решил да отиде

„ Председателстващата беше доста сюрпризирана, че при висяща процедура, той е решил да отиде. Създаде се чувство, че наличието му е наложително, при висяща процедура. Дори госпожа Инт Велт му сподели: „ Ама по какъв начин по този начин сте тръгнал, в случай, че има висящо произвеждане ”, преразказа Славов пред Нова телевизия.

До дни би трябвало да бъде разгласен описът на съдиите, поискали да са ad hoc прокурори. Това съобщи в предаването „ Здравей, България ” правосъдният министър Атанас Славов.

Той разяснява чуването в комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на главния прокурор. По думите му, чуването на Иван Гешев е трябвало да продължи половин час, само че е траяло едвам 15 минути. „ Нашето - на министерството на правораздаването, трябваше да е 30 минути, а продължи един час ”, сподели Славов, който се е присъединил онлайн, с цел да запознае комисията с решението и причините на Висш съдебен съвет за отстраняването на основния прокурор.

„ Председателстващата беше доста сюрпризирана, че при висяща процедура, той е решил да отиде. Създаде се чувство, че наличието му е наложително, при висяща процедура. Дори госпожа Инт Велт му сподели: „ Ама по какъв начин по този начин сте тръгнал, в случай, че има висящо произвеждане ”, преразказа Славов.

Относно изказванията на Елена Йончева за „ значими и смущаващи обстоятелства ”, Славов сподели, че двете чувания са били разграничени. „ Чух някакви неща. Но значимото е не да се основава чувство, че има нови и нови разкрития, а да се работи и има нови обвинителни актове ”, счита Славов.

Запитан дали, откакто е чул чуването, чака да има разкрития, свързани с корупция по високите етажи на властта, Славов разяснява, че „ най-големият проблем на управлението на прокуратурата, изключително по времето на Гешев, е селективното включване и изключване ”.

„ Когато решат - работят. Видяхме свръхактивното в последните седмици. А какво правеха в миналите 4 години. Този въпрос му беше и заложен по време на чуването ”, сподели Славов.

 „ Основният акцент на комисията беше: „ Защо чак в този момент? ". Няма рационален отговор на този въпрос ”, сподели Славов.

 

Инфо: Нова тв

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР