Председателката на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси е

...
Председателката на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси е
Коментари Харесай

Нанси Пелоси е с COVID, била на събитие с Байдън без маска

Председателката на Камарата на представителите в Съединени американски щати Нанси Пелоси е дала позитивен тест за ковид през днешния ден ден, откакто е била без маска на събитие в Белия дом дружно с президента Джо Байдън, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на нейния представител Дрю Хамил.

Той заяви, че към този момент 82-годишната Пелоси няма признаци.

" Тя е с бустерна доза ", сподели нейният представител. Той заяви новината, откакто плануваната за през днешния ден седмична конференция на Нанси Пелоси в Капитолия ненадейно бе анулирана. Предстои Камарата на представителите да излезе в двуседмична пролетна почивка.

Пелоси отсрочи плануваната за тази седмица обиколка в Източна Азия на водена от нея делегация на Конгреса, която бе планувано да включва визити в Япония и Тайван.

Президентът Джо Байдън е дал негативен тест за COVID-19 нощес, заяви в това време Белият дом, представен от Ройтерс.

Той посочи, че според напътствията на федералната здравна организация Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите 79-годишният Байдън не може да бъде считан за " непосредствен контакт " на Пелоси по време на гала през вчерашния ден.

Президентът и председателката на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати се видяха на събитие и във вторник.

Вчера позитивен тест за ковид дадоха двама министри - на правораздаването Мерик Гарланд и на търговията Джина Раймондо, отбелязва АП. Те са измежду повече от десетте индивида, участвали на вечеря в събота вечерта и оказали се след това инфектирани.

Нанси Пелоси не е участвала на събитието, посочи нейният представител.

Кметицата на столицата Вашингтон Мюриъл Баузър и няколко конгресмени също оповестиха през днешния ден, че са дали позитивен тест за ковид и се самоизолират.

Миналата седмица комплексът на Конгреса отвори за туристически турове за първи път, откогато бе затворен за посещаване от външни хора при започване на пандемията преди две години, отбелязва АП.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР