Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви на

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви на
Коментари Харесай

ЕС размаха пръст на Турция: Не може да пуска мигрантите в Европа

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи на конференция през днешния ден в Брюксел, че Европейският съюз ще даде на България и Гърция цялата нужна помощ за битка с миграционната рецесия на границата с Турция, защото това е общоевропейски проблем, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Наш приоритет е да предоставим на България и Гърция цялата нужна помощ в отговор на обстановката на място, доколкото предизвикването, с което се сблъсква Гърция в този момент, е проблем за целия Европейски Съюз, сподели Урсула фон дер Лайен.

Председателката на Европейска комисия изрази състрадание към Турция по отношение на спора в Сирия, само че уточни, че е неприемливо Анкара да пуска бежанците и мигрантите от нейна територия в Европа, добавя Ройтерс.Признавам, че Турция е в мъчно състояние по отношение на бежанците и мигрантите. Но това, което виждаме в този момент, не може да бъде отговор или решение, съобщи на конференцията Урсула фон дер Лайен. Тя подсети, че сред Анкара и Брюксел има " настоящо съглашение ", което би трябвало да бъде основа за разговор.

През 2016 година Турция пое задължението да затвори своите граници с Европейски Съюз за бежанци в подмяна на помощ на стойност шест милиарда евро, напомня ТАСС.

Цялото управление на Европейски Съюз - ръководителите на Европейската комисия, на Европейския съвет и на Европейския парламент, ще посети на следващия ден гръцко-турската граница, а българският министър председател Бойко Борисов ще се срещне по-късно през днешния ден в Анкара с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, отбелязва Ройтерс.

Страните от Европейски Съюз се мъчат да реализират обща позиция по отношение на Турция, която разгласи, че повече няма да съблюдава съглашението за миграцията от 2016 година, откакто новата ескалация на спора в Сирия изпраща нови бежански талази на турска територия, отбелязва Ройтерс.

Евродепутатът Ги Верхофстат съобщи: " Ние би трябвало да подкрепим Гърция и да се борим дружно против шантажа на Ердоган. Европа би трябвало да направи това, като най-сетне сътвори всеобхватната европейска миграционна политика, за която ние призоваваме от пролетта на 2015 година Днес Гърция понася последствията, на следващия ден ще бъде останалата част от съюза ", добави евродепутатът либерал.

Възможностите на Европейски Съюз включват предложение за нови средства за над трите милиона бежанци, които е приела Турция, увеличение на филантропичната помощ в самата Сирия и поддръжка за страните на първа линия Гърция и България в управлението на външните граници на блока, показва Ройтерс.

Европейски Съюз желае да разбере какво може да направи, с цел да съживи миграционното съглашение с Турция, отбелязва организацията. " Ние сме в доста сложна обстановка ", съобщи неназован европейски посланик преди незабавна среща на 27-те непрекъснати представители в Европейски Съюз по-късно през днешния ден в Брюксел.

" Ние би трябвало да изразим някаква взаимност с Турция, с цел да бъдем в положение да им окажем напън по отношение на миграцията ", добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР