Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова днес

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова днес
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Трябва да продължим с масираната подкрепа за Украйна, за да провалим империалистичните планове на Путин

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани през днешния ден за удвояване на напъните за военна поддръжка за Украйна, с цел да й се помогне да отблъсне съветската инвазия. Призивът Фон дер Лайен насочи по време на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи Франс прес.
" Трябва да продължим с доста масираната нужна поддръжка за Украйна, с цел да провалим империалистичните проекти на (Владимир) Путин ", сподели тя. " Време е да ускорим това, тъй като Украйна има потребност от материали за оцеляването си ", добави тя.

Фон дер Лайен пледира за ускорение на производството на общоприетоо въоръжение, като да вземем за пример муниции, от което Киев има обезверено потребност.
" Не е допустимо да би трябвало да се чакат месеци, години, преди ние да сме в положение да се превъоръжим с тях, с цел да можем да ги изпратим на Украйна ", сподели тя.
Страните от Европейски Съюз изследват в този момент опциите да пристъпят към взаимни покупки на муниции за Украйна, споделиха дипломатически източници в Брюксел.

Естония, която е на челно място в поддръжката за Украйна, показа на сътрудниците си съответно предложение в числа - субсидия от 4 милиарда евро, предоставена от страните членки на Европейски Съюз за европейския фонд, употребен за закупуване и доставка на оръжия за Украйна, съгласно същите източници. Тази субсидия ще разреши да се купят един милион 155-милиметрови снаряда. Темата ще се дискутира в понеделник от министрите на външните работи на 27-те на тяхна среща в Брюксел.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
18 Фев 20235518 Фев 2023148418 Фев 202356118 Фев 202349418 Фев 202343018 Фев 2023274КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202386307 Фев 2023131117 Фев 202351518 Фев 2023134
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР