Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поиска от

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поиска от
Коментари Харесай

Фон дер Лайен иска от Финландия доклад за защита на цивилните в Европа от руско нападение

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изиска от експрезидента на Финландия Саули Нинистьо да изготви отчет по какъв начин да се укрепи отбраната на цивилното население в Европа въз основата на опита на страната му, съобщи БНР.

В взаимно изказване с него тя акцентира:
" Знаем, че упоритостите на Путин не свършват в Украйна. Точно противоположното - Путин приказва за своята историческа задача и това е доста познато на финландския народ. Той се е научил да живее в непосредствена непосредственост до подобен непредсказуем и нападателен комшия и това е оформило в дълбочина вашето общество. Разбира се, Финландия постоянно е поддържала мощна защита, само че подготовката за защита не се свежда единствено до военните, а до цялото общество. "

През 1939 избухва спор сред Съюз на съветските социалистически републики и Финландия, прочут като Зимната война, който завършва през март 1940 година След подписването на пакта " Молотов-Рибентроп " Съюз на съветските социалистически републики упорства за териториални отстъпки от Финландия, само че среща отвод и атакува съседа си.

Макар в последна сметка да получава желаните територии, Съветският съюз дава близо 130 000 жертви след добре проведена опозиция от финландска страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР