Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е обещала

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е обещала
Коментари Харесай

Заев: ЕК е обещала на Западните Балкани 651 000 дози ваксини срещу Covid-19

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е дала обещание доставка на 651 000 дози ваксини против новия ковид на страните от Западните Балкани. Това заяви във Facebook министър председателят на Северна Македония Зоран Заев след телефонен диалог с Фон дер Лайен, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

„ В телефонен диалог с председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен обсъдихме съдействието сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани в сегашните условия на рецесия в опазването на здравето. Ръководителката на Европейска комисия ме уведоми, че Европейски Съюз ще обезпечи 651 000 дози ваксини против Covid-19 като директна помощ за жителите на страните от Западните Балкани. Съответният дял (от дозите) при отчитане на броя на жителите ще дойде в Северна Македония през април “, заяви Заев.

Първият стадий на имунизирането на популацията на Северна Македония против новия ковид стартира на 17 февруари с имунизацията на „ Пфайзер/Бионтех “, а от 10 март те се имунизират и с съветската ваксина „ Спутник V “.

Заразените с новия ковид в Северна Македония са над 126 200, включително над 104 300 оздравели и 3642 умряли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР