Председателката на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти са с

...
Председателката на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти са с
Коментари Харесай

Нинова заплашена от тлъста глоба, прокурори точат зъби

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и двама социалисти са с призовки от държавното обвиняване. Причината е тъжба от съпартиеца им Кирил Добрев. Нинова пък упрекна прокуратурата, че се включва във вътрешнопартиен прелом.

„ Жалбата на Кирил Добрев е за несъблюдение на решение на Върховния касационен съд. Поради тази причина мисля, че е ясно, че прокуратурата не взе участие във вътрешнопартийни каузи. Това не е казус. Така се работи по сигнали “, заяви пред бТВ Георги Иванов, наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура.
-->
„ Прокуратурата съблюдава законите. Нека забележим дали политиците ще ги съблюдават. Нека изчакаме призовките, дано забележим дали Корнелия Нинова и другите двама членове на партията ще се явят. Разпорежданията на прокурори и съдии са наложителни и в случай че не са изпълнени, санкцията е до 2000 лв. “, добави той.

„ Жалбата на Добрев съдържа единствено неговите изказвания, като към нея е приложено решението на Върховен касационен съд. Гледната точка на Корнелия Нинова не е изяснена, не са изяснени обстоятелствата по преписката, а това е належащо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат единствено при съществуването на всички обстоятелства. Призовката е за 12 октомври “, посочи наблюдаващият прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР