Председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд Галина Захарова

...
Председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд Галина Захарова
Коментари Харесай

Шефовете на ВКС и ВАС в Комисията Нотариуса

Председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд Галина Захарова и Георги Чолаков ще са съпредседатели на специфичната комисия към Съдийската гилдия, което ще ревизира данни за връзки на съдии със убития преди месец Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

 

Всички решения на комисията ще бъдат оповестени на уеб страницата на Висшия правосъден съвет в специфична секция, заяви БНР.

 

На първото си съвещание правосъдните кадровици взеха решение да изискат информация за придвижването на делата за неплатежоспособност на КТБ и за конфискация на активите на Ивелин Банев - Брендо и членовете на фамилията му, както и за делото " Манджуков против " Инвестбанк ".

 

В масивите на всички съдилища ще се търсят каузи, по които Божанов е бил страна или процесуален представител, като ще се ревизира и по двете ЕГН-та, които се оказа, че той е имал. Специалната комисия е изискала информация и от Главната дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " към Министерството на районното развиване и благоустройство въз основа на какъв акт е била позволена смяна на единния му цивилен номер и във фамилното му име.

Освен това, в правосъдните масиви ще се търсят каузи, в които са взели участие свързваните с Нотариуса юристи Велимир Атанасов, Емил Писков и Калин Чанков. От Съдебния инспекторат е изискана информация за всички инспекции, които са почнали по медийни изявления и сигнали от Мартин Божанов и тримата юристи. 

 

Днес чувания по проблема " Нотариуса " ще има в Прокурорската гилдия. Тя също ще разгласява информация за работата си на специфична секция на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР