Председателите на комисиите по външни работи на горната и долната

...
Председателите на комисиите по външни работи на горната и долната
Коментари Харесай

Чехия иска забрана за руснаци да влизат в ЕС

Председателите на комисиите по външни работи на горната и долната камара на чешкия парламент Павел Фишер и Марек Женишек се изрекоха в интерес на това страните от Европейски Съюз да забранят издаването на шенгенски визи за съветски жители. Това заяви Чешкото радио.

Ръководителите на парламентарните комисии настояват, че сходна мярка би трябвало да бъде включена в листата на антируските наказания на Европейски Съюз, наложени във връзка със събитията в Украйна.

" Издаването на шенгенски визи на руснаци би трябвало да спре. Правото да се обръщат към страните от Европейски Съюз за поддръжка и интернационална отбрана би трябвало да бъде непокътнато за съветските жители, които се нуждаят от нея ", цитира радиото думите на Фишер.

По-рано външният министър на Прага Ян Липавски поддържа апелите на представители на някои водачи на Европейски Съюз да се забрани на членовете на общността да издават визи на руснаци.

Чешката република прекрати издаването на визи на съветски жители на 24 февруари, ден след началото на специфичната военна интервенция в Украйна. Понастоящем те се дават извънредно по филантропични аргументи. Забраната е годна до април 2023 година

Очаква се въпросът за прекъсването на издаването на шенгенски визи на руснаци да бъде издигнат на изключителното съвещание на Съвета на външните министри на Европейски Съюз, което ще се организира на 30-31 август в столицата на Чехия, която ръководи Европейски Съюз от 1 юли до 31 декември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР