Председателите на ДПС и БСП Мустафа Карадайъ и Корнелия Нинова

...
Председателите на ДПС и БСП Мустафа Карадайъ и Корнелия Нинова
Коментари Харесай

И Карадайъ, и Нинова осъдиха поведението на „Възраждане“

Председателите на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия Мустафа Карадайъ и Корнелия Нинова бяха остри във връзка с държанието на „ Възраждане “, провокирало и реакция от изпълнителната власт преди ден.

Председателят на Движение за права и свободи изрично осъди държанието на партията на Костадинов, само че с значимо конкретизиране – тези, които в този момент осъждат, да бъдат по този начин безапелационни, когато сходен език е ориентиран към Движение за права и свободи и малцинствата.

„ Движението за права и свободи постоянно е осъждало всякаква форма на държание и апел за опълчване, разделяне, експанзия и ненавист в обществото, в това число и в този случай изрично осъждаме. Но въпреки това – обръщаме се към всички тези, които през днешния ден се надпреварват в осъждането на езика на омразата, опълчването, разделянето, експанзията и омразата, да бъдат по този начин безапелационни, когато то произлиза от тях самите и от техните среди по адрес на Движение за права и свободи, по адрес на малцинствата – към турците, мюсюлманите, към ромите, към евреите и така нататък “, съобщи Карадайъ.

Попитана за мнението й, тематиката засегна и Нинова, въпреки и не като съществена в изказването си.

„ Ние също считаме, че „ Възраждане “ имат крайни, екстремистки, фашистки от време на време прояви. Ще дам образец с това, което се случи в Народното събрание. Абсолютно неприемливо е в модерна България партия да пречи на свободно определен депутат да излиза на трибуната на Народното събрание. Знаете, нямаме учредения да симпатизираме на този народен представител, само че сме кардинални. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР