Председател на НС да бъде избиран на ротационен принцип, съвместно

...
Председател на НС да бъде избиран на ротационен принцип, съвместно
Коментари Харесай

Провал на избора за председател на НС, Асен Василев с нестандартно предложение

Председател на Народно събрание да бъде избиран на ротационен принцип, взаимно с ротация на ръководител на правна комисия. Такова предложение направи от парламентарната естрада депутатът от Политическа партия Асен Василев. Той се базира на европейския опит.

Знаем, че това е ексцентрично решение, само че ние се намираме в нестандалнтна обстановка, с невъзможността да се излъчи ръководител на Народното събрание, аргументира се някогашният министър на Политическа партия. По думите му по този начин ще се сътвори интегритет сред първите две партии и ще даде опция да бъдат признати законите, които би трябвало навреме да бъдат признати.

Василев предложи отмора от половин час, да се обсъдят номинациите и по-късно да се излъчи ръководител на Народно събрание.
Парламентът не одобри кандидатурата на Росен Желязков от ГЕРБ за ръководител на Народно събрание.

Гласуваха 231 депутати, за 79, срещу 8, въздържали се 144, предлагането не бе признато.

Преди това Искра Михайлова от „ Възраждане “ предложи за ръководител на Народното събрание Петър Петров. „ Смятаме, че „ Възраждане може да бъде балансьор “, акцентира тя.

Предложението на „ Възраждане “ също не беше признато. За него гласоподаваха „ за “ 37 депутати, 88 „ срещу “, а 39 се въздържаха.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР