Предприятията на концерна за въздушно-космическа отбрана (ВКО) „Алмаз-Антей“ в момента

...
Предприятията на концерна за въздушно-космическа отбрана (ВКО) „Алмаз-Антей“ в момента
Коментари Харесай

Русия започна серийно производство на новата ПВО-система С-500 Прометей

Предприятията на концерна за въздушно-космическа защита (ВКО) „ Алмаз-Антей “ сега са се заели със серийно произвеждане на ракети за модерните зенитно-ракетни системи (ЗРС) С-500 „ Прометей “. Това заяви пред източник от военно-индустриалния комплекс.

По думите на събеседника на организацията, С-500 ще влезе на въоръжение в съветските въоръжени сили през 2022 година.

Според различен събеседник на организацията, сега „ държавните тествания на системата за Противовъздушна отбрана С-500 не престават на един от полигоните в южната част на Русия “. Очаква се те да бъдат приключени в края на 2021 година

На 20 юли Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че С-500 е направил изпитателна бойна пукотевица по високоскоростна балистична цел на полигона Капустин Яр. Беше маркирано, че тестванията са удостоверили посочените тактико-технически характерности и висока надеждност на военната техника на съветската Противовъздушна отбрана.



На 28 юни на среща в Кремъл с ученици на военните университети съветският президент Владимир Путин съобщи, че скоро в Русия ще бъдат доставени на бойно дежурство нови неповторими оръжейни системи. Държавният глава означи, че хиперзвуковите оръжия - комплексите „ Авангард “ и „ Кинжал “ - към този момент са на бойно дежурство. Според Путин „ на път са други неповторими оръжейни системи, измежду които междуконтиненталната балистична ракета „ Сармат “, корабната хиперзвукова ракета „ Циркон “, зенитните системи С-500 „ Прометей “ и други комплекси “.

С-500 няма аналози в света. Той е предопределен за битка с всички налични и перспективни оръжия за галактическа офанзива на евентуален зложелател в целия диапазон на височини и скорости. Обучението на експерти за работа по него се организира от 2017 година С-500 ще размени системата за противовъздушна защита С-400 „ Триумф “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР