Предприятието на подсъдимия по мегаделото Недосегаемите Младен Милков вече е

...
Предприятието на подсъдимия по мегаделото Недосегаемите Младен Милков вече е
Коментари Харесай

ЧСИ продаде мелничния комбинат в Търново за 4,5 млн. лева

Предприятието на подсъдимия по мегаделото „ Недосегаемите ” Младен Милков към този момент е благосъстоятелност на банка

Мелничният комбинат във Велико Търново на подсъдимия по мегаделото „ Недосегаемите ” Младен Милков е продаден от съдия-изпълнител за 4 595 806 лв. в интерес на банка заемодател. Преди година самият Милков изиска от Окръжния съд в остарялата столица произвеждане по неплатежоспособност за компанията си „ Спринк “ ЕООД, която държеше мелницата и други парцели в Полски Сеновец. Молбата на предприемача бе поради неплатежоспособността на сдружението, което има активи за 60 млн. лева, които обаче осма година са под запор от страната по дело за нелегално добито имущество.

 milkov-360x342

Фирмата на Милков последователно натрупала 7 млн.лева заеми към банка, които не може да покрива с имущество, тъй като е под запор. С въпросната молба се искаше и прекъсване на изпълнително дело против същата компания от банката заемодател и налагане на предварителни обезпечителни ограничения. Междувременно обаче Милков предявил искания против обществената обмен като в тъжба до Окръжния съд във Велико Търново той декларира, че сумата, за която е продадено предприятието не е действителна, а мощно занижена. Магистратите обаче са отхвърлили жалбата като неоснователна, решението е дефинитивно и банката към този момент е притежател на мелничния комбинат.

Младен Милков и някогашни данъчни чиновници от Велико Търново са подсъдими по мегаделото „ Недосегаемите ”. Те са упрекнати, че са работили като организарана незаконна група,която съумяла да източи над 9 млн.лв. Данък добавена стойност.

Спецоперацията против семейството Милкови и ексбирниците бе през февруари 2010 година, когато бяха задържани 10 души във Велико Търново. Две седмици след задържането, брачната половинка на Милков-Анелия се обеси в ареста,но отговорни за това не се откриха.

През 2013 година двама прокурори от Окръжната прокуратура във Велико Търново изготвиха и внесоха в съда обвинителен акт от 649 страници. По делото бяха разпитани над 2000 очевидци и то потегли в Спецсъда през февруари 2014 година. Малко по-късно спецсъдът го приключи поради нарушени човешки права на подсъдимите. Така всичките 1000 тома са отлежаваха близо 2 години и едвам през септември предходната година на делото още веднъж бе даден ход.

По време на съвещанията прокуратурата е поискала общо към 50 години затвор за всички подсъдими и 15 години особено за Младен Милков, апетитен за главатар на проведената незаконна група.

По време на огромното следствие бяха запорирани сметки и наложени възбрани на семейство Милкови за над 12 млн. лева Скандалното дело бе съпроводено и с кражба на 200 000 лв. от сейф на Окръжната прокуратура във великотърновски клон на банка. Те бяха конфискувани при обиските в мелничния комбинат в остарялата столица, благосъстоятелност на Младен Милков. До през днешния ден парите ги няма, крадците са незнайни, а делото е прекъснато.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР