Предприемат се аварийни дейности за укрепване на ската при 27-ми

...
Предприемат се аварийни дейности за укрепване на ската при 27-ми
Коментари Харесай

От АПИ укрепват свлачището по пътя за Рилския манастир

Предприемат се спешни действия за подсилване на ската при 27-ми км на път ІІІ-107 Пастра - Рилски манастир. Причина за сриването на скалната маса нощес са дъждове, които паднаха в региона, продължаващи и денем, както и почналите срутищни процеси от интензивното снеготопене и изобилните превалявания през март и април т. година, довели до доста преовлажняване на терени с огромен надолнище наоколо до пътя, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Геолози са направили оглед на сектора и е направено геотехническо мнение. В него са предложени действия за стабилизиране на секторите. Те плануват в кратковременен проект да бъдат подхванати спешни работи за възобновяване на придвижването по целия габарит на пътното платно, унищожаване на скални блокове и дървета от откосите, краткотрайно обмрежване на откосите и почистване на пътното платно.

Пътуването по третокласния път е безвредно. Необходимо е водачите да карат деликатно, да съблюдават пътната сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта – до 40 км/ч, защото в сектор с дължина 250 метра придвижването се прави в една лента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР