Предприемачите и мениджърите знаят, че най-добрите възможности за инвестиции невинаги

...
Предприемачите и мениджърите знаят, че най-добрите възможности за инвестиции невинаги
Коментари Харесай

Китай с най-много преки чуждестранни инвестиции за 2020 година

Предприемачите и мениджърите знаят, че най-хубавите благоприятни условия за вложения не всеки път са съсредоточени в страната, в която се развива бизнесът им. Затова поглеждат оттатък държавните граници в търсене на благоприятни условия.

Преките задгранични вложения могат да покачат доста икономическите вероятности на страната адресат, а кой води в това отношение отбелязва анализът на данните на Организация за икономическо съдействие и развиване (OECD) за 2020 година, изработен от платформата

Кой получава най-вече?

Китай е най-големият бенефициент от задгранични вложения в света съгласно последния отчет. В страната са влезнали 212.5 милиарда $, което е с 14% повече по отношение на година по-рано, когато са регистрирани 187.2 милиарда $.

На второ място са Съединени американски щати, които бележат спад с цели 37% спрямо 2019 година – от 282.1 милиарда $ до 177.1 милиарда $.

Натрупаните директни входящи вложения в Индия, която заема третото място, са 64.4 милиарда $, като страната бележи положителен растеж от 27% по отношение на събраните през 2019 година 50.6 милиарда $.

Люксембург е четвърта в класацията по размера на директните вложения, само че първа във връзка с техния растеж в проценти. С 319% повече са вложенията в страната, откакто регистрира 62 милиарда $ за 2020 година или с 47.2 милиарда $ повече по отношение на миналата година. С това Люксембург е и европейската страна с най-висока сума на събраните директни задгранични вложения.

Петото място и шестото място са надлежно за Германия и Ирландия с техните 35.6 милиарда и 33.3 милиарда $.

Повече губещи, в сравнение с печелещи

От изследването, в което са включени 33 страни от целия свят, излиза наяве, че едвам 8 следят положителен растеж на директните задгранични вложения през 2020 година, която мина под знака на международна пандемия, породила доста подозрения и неустановеност в първите си месеци. От тях над 30-процентов скок има единствено в четири страни – Люксембург (319%), Белгия (190%), Швеция (158%) и Израел (31%).

На годишна база най-вече са намалели вложенията във Финландия – там спадът е с 81% от 13.5 милиарда $ до 2.6 милиарда $, следвана от Русия (70%), Дания (67%) и Бразилия (62%).

Вижте цялостните резултати в таблицата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР