Предприемачи от Велико Търново първи у нас са внедрили модерни

...
Предприемачи от Велико Търново първи у нас са внедрили модерни
Коментари Харесай

Предприемачи от Търново първи у нас внедриха машини за рингови гвоздеи

Предприемачи от Велико Търново първи у нас са внедрили съвременни машини за произвеждане на рингови гвоздеи, които се заковават с револвери. Собствениците на ВТПГ Строймат ООД Димитър Цачев и Таня Душкова в продължение на 2 години правили изследване преди да влагат над 400 000 $ в здания и високотехнологично съоръжение от Южна Корея.
„ Капацитетът на машините е направа на 3000 пирона на минута. Фирмата ни е единственият производител на гвоздеи, тел и телени произведения във Великотърновска област, а в страната сме общо четирима производители на такива произведения “, показа Цачев.
Дружеството има две индустриални база във Велико Търново, от които излизат към 500 тона продукция месечно. Имат 66 служащи и стоката им е най-вече за вътрешния пазар. В предприятието са внедрени и машини за габиони, с които се укрепват свлачища и брегови линии в цялата страна. Сред най-мащабните обезопасени обекти са крайбрежията на р.Янтра, пътят през Хаинбоаз, скатове по Автомагистрала „ Хемус “, по жп инфраструктурата, невралгични сектори в Родопите и други
Собственикът показа, че имат горчив опит с търговец от Румъния, който ненадейно си продал компаниите и на търновските производители не им били приети 120 000 лв. Данък добавена стойност по част от износа за северната ни съседка.„ Водихме дело като обжалвахме данъчния инспекционен акт и дефинитивно спечелихме процеса като доказахме, че сме изрядни и Върховен административен съд се произнесе в наша изгода. Нямаме нито лев задължения “, описват притежателите на ВТПГ „ Строймат “ ООД.
Преди дни пък несъзнателно се оказали пострадали откакто гръмна новината, че производители на гвоздеи от Велико Търново са обвинени за източване на над 4 млн.лв Данък добавена стойност. Репортерска инспекция откри, че на 8 души са повдигнати обвинявания, а следствието е в Специализираната прокуратура, само че те нямат нищо общо с ВТПГ „ Строймат “ ООД.
„ Когато се разчу за това следствие и излязоха изявления в медиите, клиенти ни загряха телефоните да питат дали ние сме разследваните. Имахме и отказани поръчки. Държим да се знае, че не сме забъркани в никакви афери и нечисти покупко-продажби “, обясниха за странните съвпадения Цачев и Душкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР