Предпразнично БДЖ обяви, че осигурява допълнителни места за пътуване за

...
Предпразнично БДЖ обяви, че осигурява допълнителни места за пътуване за
Коментари Харесай

БДЖ пускат допълнителни вагони за празниците, тапите по пътищата започват от днес

Предпразнично БДЖ разгласи, че обезпечава спомагателни места за пътешестване за бързите влакове в дните към коледните и новогодишните празници.

Допълнителни рейсове също са планувани в почивните дни.

С повече вагони ще пътуват влаковете по най-натоварените посоки в страната от следобедните часове на 23 декември, утринните на 24 декември и през целия ден на 3 януари, изясни Ивайло Георгиев, началник организация на транспортите в БДЖ.

„ Най натоварените сектори сега са София-Варна, Варна-София, Варна-Пловдив, Пловдив-Варна, София-Бургас, София-Добрич и София-Видин, София-Плевен и София-Пловдив. Това обгръща целия интервал на почивните дни поради на това, че значителен брой хора са си слели празничните дни, като са си обезпечили дните 29, 30 и 31 като почивни, и в тази връзка не разделяме коледните от новогодишните празници “.

Допълнително отвън регулярните рейсове от централната автогара София за коледните празници ще потеглят 15 рейса, сподели шефът на централната автогара София Иван Мирославов. Засега спомагателни рейсове за новогодишните празници не са планувани.

„ И в посока Варна, посока Бургас, посока Видин, Благоевград, посока Родопите, в другите посоки има декларирани рейсове. Гишето за информация работи 24 часа, на оповестените телефони на нашия уебсайт постоянно може да се потърси информация. “

От АПИ предизвестиха водачите, че още от през днешния ден се чака натоварен трафик по пътищата на страната.

Изключително претрупан ще е трафикът в столицата и регионалните градове през днешния ден, най-сериозна ще е обстановката на изходите на София и по трите съществени автомагистрали - " Тракия ", " Хемус " и " Струма ".

Пътните служители на реда към този момент оповестиха, че ще разположат през днешния ден и на Бъдни вечер, когато също се чака сериозен трафик, спомагателни екипи, а по автомагистралите, където се правят поправки, ще се подхващат и краткотрайни организации на придвижването.

Едно от местата, където се получават съществени тапи и километрични колони от пъплещи коли е автомагистрала " Тракия " преди тунел Траянови врата. Там се прави ремонт на тръбата в посока Пловдив и поради това придвижването минава в двете посоки единствено в тръбата към София, напомня БГНЕС.

Ще има засилен надзор за недопускане на шофиране под въздействието на алкохол и наркотични субстанции.

Полицията приканва хората, които ще пътуват за празниците отвън градовете, в които живеят, да не държат скъпоценности в домовете си.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР