Предполагам няма да участвам в разговорите за ротацията. Нормално е

...
Предполагам няма да участвам в разговорите за ротацията. Нормално е
Коментари Харесай

Румен Христов за ротацията: Асен Василев може да е вицепремиер

Предполагам няма да вземам участие в диалозите за ротацията. Нормално е да стартират на следващия ден в стеснен кръг, ще взе участие и. Това съобщи водачът на СДС и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в в ефира на бТВ.

„ имаха позитивна роля през предходната година. Особено с признатите промени в Конституцията. Те обявиха, че не желаят присъединяване в изпълнителната власт, само че биха били добър запас за възможното връщане на конституционни текстове ”, добави той.

„ Сигурно ще има необятен спор, минимум една задълбочена оценка на министрите в кабинета. Заговори се за смени – евентуално ще са налице, само че те няма да са самоцелни, а ще целят да подобрят работата на държавното управление. Ротацията ще завърши обикновено. Не чакам огромни драми ”, разяснява още той.

" ГЕРБ- счита, че даже да считаме, че някой министър не се е справил със отговорностите си, даже да се поддържа доста от сътрудниците ни, няма да е мотив за разкол. България има потребност от постоянно държавно управление, то постоянно е по-добро от едно служебно такова ", сподели още Христов.

Той изясни: „ Предстои ротация на министър-председателя – сменят се Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова и. Решение на ПП-ДБ е дали Денков ще стане вицепремиер. Моето мнение е, че е по-добре да има политически фигури в идващия кабинет, с цел да носят отговорността директно. би могъл да е вицепремиер. ”

Според него министрите, които се оправят добре, са районният министър и транспортният министър. За министрите, които не се оправят обаче, Христов не можа да се сети за имената им, и съобщи: „ Ако един министър е неузнаваем, то той не е бил деен, нямал е начинания и не е дал това, което е предстоящо от него. ”

Относно номинациите за конституционни съдии, Христов обясни: „ Нямаме дефинитивно решение. Имаме доста положителни адвокати. Знае се авансово, че един представител, посочен от ГЕРБ-, и един представител на ПП-ДБ. Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, ще бъде превъзходен избор, само че ще ми липсва като ръководител на ПГ. Ще се реши къде би била по-полезна. ”

" Ще осъществимм сполучливо ротацията. Вероятността да се приказва за цялостен мандат сякаш е налице ", сподели още той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР