Предполагаемият поръчител на атаката на летището в Кабул е бил

...
Предполагаемият поръчител на атаката на летището в Кабул е бил
Коментари Харесай

Афганистан - 4 дни преди изтеглянето на САЩ

Предполагаемият гарант на офанзивата на летището в Кабул е бил погубен при американска военна интервенция. Така американският президент извърши обещанието си да отмъсти за атентата, при който починаха към 200 души.

При изключителни ограничения за сигурност продължава евакуацията от летището в Кабул. Заради заплахата от териристични набези обаче, доста страни оповестиха, че стопират да транспортират цивилни.

С офанзива с безпилотни самолети Съединените щати отвърнаха на удара. Ликвидиран е водач на крилото Хорасан на Ислямска страна. Предполага се, че той е поръчал кървавото нахлуване в Кабул.

Стрелба и през днешния ден отекваше край летището на афганистанската столица. Опасността от терористични набези в региона остава огромна.

За италианските военни това са последните афганистански бежанци, които изтеглят. Франция също стопира да транспортира цивилни. И английските военни направиха последната евакуация.

" Получих над 100 позвънявания от афганистанци, които познавам от години. Някои от тях са ми другари и те няма да съумеят да изоставен. Не минава и ден, в който да не се разплаквам поради това ", съобщи ген. Ник Картър, главнокомандващ военните сили на Англия.

От 14 август 109 хиляди афганистанци са напуснали Афганистан.
Тези, които остават, от ден на ден затъват в неразбираемата финансова и политическа действителност в страната. Стотици стачкуваха пред Централната банка на Афганистан.

От съвсем 2 седмици банките не работят. Банкоматите от дълго време са изпразнени. Заплатите не се изплащат. Цените, обаче, не стопират да порастват.

Затворени остават и държавните институции. Не е ясно по кое време учебните заведения и университетите ще отворят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР