Предпазни шлемове за медиците в цялата страна изработват в Русенския

...
Предпазни шлемове за медиците в цялата страна изработват в Русенския
Коментари Харесай

Русенският университет изработва безплатни предпазни шлемове за медици

Предпазни шлемове за медиците в цялата страна създават в Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Първите 50 броя през вчерашния ден бяха дарени на болница „ Канев “ в Русе, а сега се създават идващите поръчки изцяло гратис.

Русенският университет се включи в огромната национална акция за произвеждане на защитни шлемове за медицинските служащи в страната, борещи се с пандемията от Covid-19.

„ Тази маска е утвърдена от министерството на опазването на здравето в Чехия. Тя се създава към този момент там, минала е нужните тествания и тук получихме подготвени чертежи, които непосредствено се зареждат на 3D принтерите и се печата. В момента трети ден към този момент тук имаме в катедра „ Телекомуникации “ включени 7 такива принтера, през днешния ден се включват още 5 принтера в два други корпуса на университета и задачата е да удвоим потенциала. Да можем да печатаме по към 80 защитни шлемове дневно “, изясни пред БНР чл.к-т проф.Христо Белоев, ректор на университета и подчертава, че шлемовете не се продават.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР