Предотвратено е опожаряването на жилищен квартал и голяма част от

...
Предотвратено е опожаряването на жилищен квартал и голяма част от
Коментари Харесай

Предотвратено е опожаряването на голяма част от Видин

Предотвратено е опожаряването на жилищен квартал и огромна част от град Видин, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев. Задържани са двама души при опит да взривят цистерна с гориво на територията на Граничния полицейски сектор в крайдунавския град.

Разследването е почнало преди няколко месеца, когато е бил опожарен персоналния автомобил на проверяващ служител на реда в града, който работел по няколко случая за противозаконен трафик на хора, както и за контрабанда на цигари и оръжие през границата ни със Сърбия.

Разследващите са получили информация за готвени нови палежи във Видин и Монтана и са почнали секретно наблюдаване на повече от 10 адреса.

При опит да влязат на територията на граничния полицейски сектор в града са арестувани двама души, в автомобила им са открити десетина 10-литрови бутилки, цялостни с бензин и субстанции, които при смесването им провокират гърмеж.

Арестуваните се опитвали да доближат цистерна в двора на полицейския сектор, в която се съхранявало 10 тона гориво.
Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Съвсем близо има други нефтопродукти, през улицата има бензиностанция и това полицейско ръководство е в жилищен регион. Както се изрази един сътрудник от Видин, в случай че беше се случил палежа, който е плануван, Видин щеше да гори една седмица. Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Ние започнахме да вършим разбор на всички каузи, които се работят в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Видин и на Граничните полицейски ръководства, тъй като там на територията на ГПУ Видин е и ГПУ Брегово. Мотивът към момента не е явен, само че най-вероятно е обвързван с тяхната работа, делата, по които работят.
- Какво е преобладавало, трафик на хора или на неразрешени артикули?
- Гранична полиция главно с това се занимава - трафик на хора и контрабанда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР