Предоставяме на Специализираната прокуратура оригиналния запис, първоначално направен от служител

...
Предоставяме на Специализираната прокуратура оригиналния запис, първоначално направен от служител
Коментари Харесай

Елена Йончева показа оригинала от „Ало, Банов съм“

„ Предоставяме на Специализираната прокуратура истинския запис, в началото изработен от чиновник на Министерството на културата по аферата „ Ало, Банов съм “. Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева на конференция в централата на партията. Тя сподели и скрийншотове на телефона. „ Проверих записа, изработен е на 21.03.2016 г.- неговата дълготрайност и наличие отговорят изцяло на електронния запис, който предоставихме на Специализираната прокуратура. Смятам, че този път Специализираната прокуратура няма да може да се измъкне от следствие “, сподели още тя. Йончева съобщи, че ще бъдат предоставени и в допълнение документи от Министерство на регионалното развитие, които изрично потвърждават, че това, което е претендирал господин Банов, а точно да бъдат издадени документи с погрешно наличие да се опростят най-малко 700 000 евро на една компания, се е случило. Йончева напомни, че Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по сигнал на Българска социалистическа партия против министъра на културата Боил Банов по аферата „ Ало, Банов съм “. „ Констатациите, направени от Прокуратурата, опонират на доказателствата, които ние сме дали. Първото доказателство е аудиозаписът “, акцентира тя и цитира мнение на Специализирана прокуратура: „ неналичието на в началото направения запис се явява непреодолима спънка пред специалистите да открият налице ли е влияние и има ли осъществени операции и обработка “.

Елена Йончева попита още веднъж- кои са тези „ видни политически персони ”, чиито съмнителни покупко-продажби не са разследвани от финансовото разузнаване, като цитира последния отчет на Европейската комисия за България от 27 февруари 2019 година " Ало, Банов съм " е моделът на Борисов, не е моделът на господин Банов ", безапелационна бе Йончева.

Пенчо Милков: Има действителни нарушавания, осъществени от Боил Банов

" Изискахме документи от Министерство на културата, само че такива не ни бяха предоставени. От тези документи, с които разполагаме, излиза наяве, че записът е автентичен ", това съобщи националният представител Пенчо Милков. Той разяснява, че при започване на записа се споделя, че има закъснение на строителните работи с 33 дни и неустойката е към 700 хиляди лева Милков изясни, че от отчет на Министерство на районното развиване и благоустройството се вижда, че това е по този начин, както и че от Министреството на културата не оспорват, че има такова закъснение. " Има писмо от 6 април, 2016 година от Министерство на културата,когато Боил Банов внася пет акта. 3 от тези актове не се удостоверяват в нито един документ във връзка със строителството. Първите три се появяват едвам в това писмо ", съобщи още Милков, като разясни, че в изказването в записа Банов се казва- документите да се попълнят на ръка и в случай че се наложи, той ще спомага да се входират. Народният представител от " Българска социалистическа партия за България " разясни, че в документа с тези актове няма дата. " В писмо, подписано от Боил Банов от 12 април 2016, е записано, че строително - монтажните работи са завършили на 20 януари, както би трябвало да бъде, само че това не е правилно, защото и към датата на това писмо има действителни данни, които са документирани, че строителството е продължавало месеци по-късно, заяви Пенчо Милков. Той приключи, че анализът с неуредиците по тези документи ще бъдат показани в Прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР