Преднината на американския президент Доналд Тръмп пред неговия опонент от

...
Преднината на американския президент Доналд Тръмп пред неговия опонент от
Коментари Харесай

Тръмп води на Байдън в щата Джорджия с едва 665 гласа

Преднината на американския президент Доналд Тръмп пред неговия конкурент от Демократическата партия Джо Байдън в щата Джорджия се е свила до едвам 665 гласа, оповестиха CNN и Decision Desk.

В момента и Тръмп и Байдън разполагат с 49,4% от подадените в щата гласове, като за сегашния президент техният брой е 2 448 183, а за опонентата му от Демократическата партия - 2 447 518. До момента са обработени почти 99% от гласовете.

Не е изключено Байдън да победи с малко в Джорджия, като се има поради, че остават да бъдат преброени 3% от гласовете в окръг Клейтън, където при 97% от преборените бюлетини претендентът на демократите води безапелационно с 84,9% по отношение на едвам 14,2% в поддръжка на Тръмп.

Тези 3% от останалите непреброени бюлетини в окръг Клейтън са сред хиляда и две хиляди гласа, а в този момент разликата сред двамата кандидат-президенти е сведена до 665 глас.

Ако Байдън завоюва щата Джорджия, даващ 16 електорални гласа, Тръмп ще би трябвало да победи във всичките останали оспорвани щати, където броенето продължава, с цел да успее да резервира поста си за още четири години. Но най-малко в щатите Невада и Аризона към момента води Джо Байдън.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР