Предложенията за законови промени, с които да бъдат удължени от

...
Предложенията за законови промени, с които да бъдат удължени от
Коментари Харесай

Законопроектът за по-дълги мандати на медийните шефове оттеглен ден след внасянето му

Предложенията за законови промени, с които да бъдат удължени от 3 на 5 години мандатите на генералните шефове на националното радио и телевизия, бе отдръпнат часове след внасянето му в деловодството на Народното събрание.
 ГЕРБ и Движение за права и свободи в нов сговор: Удължават мандатите на шефовете на Българска национална телевизия и БНР
Поправките бяха препоръчани от депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Пред стратегия " Хоризонт " през днешния ден вносителят Тома Биков (ГЕРБ) обяви причините за решението:

„ Първо, имаше и някои механически неща, които би трябвало да оправим. Второ, не желаеме да се основават интриги към състезанието, който е разгласен (за общоприет шеф на БНР - б.р.). Един месец преди състезанието да променим закона, ще ни обвинят, че съзнателно усилваме мандата и го вършим надали не поради това, пък ние не го вършим поради Александър Велев, а го вършим по принцип. Ще създадем по този начин, че това да не въздейства на състезанието. Конкурсът си е конкурс, а законът си е закон. Така или другояче, ние обсъждахме тази концепция, даже Българска социалистическа партия, до момента в който бяха в комисията, и те подкрепяха това да се усилят мандатите на Българска национална телевизия и на БНР и да станат колкото на Българска телеграфна агенция (5 години - б.р.) “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР