Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време

...
Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време
Коментари Харесай

Радев: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз

Предложенията за промени в Конституцията целят само печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се пробва да вкара България в ням коловоз, пробва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад необразованите брътвежи за нова Конституция. Това съобщи президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента във връзка честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, оповестява БГНЕС.

Той бе безапелационен, че пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на държавното управление и основния прокурор, саморазпускане на Народното събрание и предварителни избори.

По негови думи сегашният парламент е дискредитиран, изгубил е както легитимност, по този начин и достолепие. Виждате по какъв начин партии сменят позициите си през 24 часа и се трансформират от ден на ден в знак на самоунижението, означи Радев.

По тази причина съгласно него единственото правилно решение е саморазпускането на това Народно заседание.
 Румен Радев зове да не влизаме в клопката на Борисов
Румен Радев зове да не влизаме в клопката на Борисов

" Недоносче " - оценката на Радев за плана за Конституция на ГЕРБ

Относно честванията на Шипченската епопея Радев акцентира, че президентът постоянно е бил техен патрон и през днешния ден те се провеждат по гражданска самодейност без никакви партийни цветове.

Той съобщи, че ръководещите са повторили когато плануваните празнувания в цялата страна бяха позволени и се организираха, с изключение тези на Шипка.

Целта беше една-единствена - президентът да не се качи на Шипка и да не приказва, отсече Радев.

По негови думи в случай че ръководещите са били толкоз загрижени за здравето на хората, е нямало да проведат своето всеобщо партийно скупчване преди няколко седмици.

Държавният глава уточни, че честванията на Шипка са вековна традиция.

На някои очевидно им харесва да не разрешават събирането на свободни хора, само че както виждате, това няма да се получи - всеки български жител има право да изрази своята свободна воля и да уважи този празник, съобщи той.
 Румен Радев: Разговорът за бъдещето на България е вероятен единствено след оставки
Румен Радев: Разговорът за бъдещето на България е вероятен единствено след оставки

И осъществяване на почтени предварителни избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР