Предложенията за освобождаване на двамата депутати от Възраждане преди дни

...
Предложенията за освобождаване на двамата депутати от Възраждане преди дни
Коментари Харесай

Депутатите решават дали да изключат Възраждане от комисиите за ...

Предложенията за освобождение на двамата депутати от " Възраждане " преди дни откакто от Политическа партия - Демократична България оповестиха, че ще желаят изключването им поради тяхно присъединяване във конгрес в Руската федерация, на който е била обсъждана концепцията за външната политика на Москва. Първанов е член и на двете комисии, а Георгиев - единствено на Външната.

 

В същото време от " Възраждане " са внесли оферти Георгиев да бъде определен за член и на Комисията по защита, а Първанов - за главен член на Постоянната делегация на Народно събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие на мястото на изключения от ПГ Николай Дренчев.

 

Промени в състава на комисиите оферират и от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

 

Преди това, в пленарната зала ще се гласоподават измененията в Закона за българските персонални документи.

 

Предвижда се ограничение на потреблението на служебни паспорти. Целта е да се спрат злоупотребите с привилегиите, които тези паспорти обезпечават.

Проектът планува да отпадне опцията за издаване на дипломатически паспорти на регионалните шефове. За тази категория лица се резервира правото на длъжностен паспорт за осъществяване на служебните им функционалности при пътешестване отвън страната. Въвежда се правна опция за издаване на служебни паспорти на децата на чиновниците на задгранична работа без дипломатически сан, до 25-годишна възраст, несключили брак, които не престават образованието си в приемащата страна. Улеснява се процедурата по издаване на краткотрайни паспорти на арестувани, задържани или наказани лица, когато издаването се прави по молба на способените локални управляващи.

В програмата на Народното събрание са включени и дефинитивни гласувания на измененията в Закона за фуражите, за отбрана на растенията и за ветеринарномедицинската активност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР