Предложеният от Слави Трифонов за министър - председател НДСВ Николай

...
Предложеният от Слави Трифонов за министър - председател НДСВ Николай
Коментари Харесай

Николай Василев и източването на програма ОПАК

Предложеният от Слави Трифонов за министър - ръководител Национална движение „Симеон Втори" Николай Василев, дава отговор на профила, който шоуменът разказа пред студенти в Пловдив преди изборите. Тогава Трифонов сподели, че бъдещият министър председател би трябвало " да знае езици, да е приключил влиятелен университет ", да има експертиза и да е експерт в нещо ".

Николай Василев знае езици - британски, маджарски, съветски и други. Има дипломи от куп непознати университети - по стопанска система от Университета за стопански науки в Будапеща, по бизнес администрация, финанси и стопанска система от Щатския университет на Ню Йорк и магистърска степен по интернационална стопанска система и финанси от Университета " Брендайс " (Уолтъм, САЩ) и Университета " Кейо " (Токио, Япония). От 1999 година Николай Василев има и влиятелната степен CFA (сертифициран финансов аналитик). От 1996 до 2001 година е работил като капиталов банкер.

С всички тези квалификации той се вписа безупречно измежду " юпитата " на кабинета " Сакскобургготски ", пристигнал на власт през 2001 година с заричане да оправи България за 800 дни.

Николай Василев бе вицепремиер и министър в две поредни държавни управления – това на Сакскобургготски, управлявало в коалиция с Движение за права и свободи и след това в кабинета на Тройната коалиция (БСП-НДСВ-ДПС).

През 2010 година - към година откакто Василев напуща властта, Министерството на финансите, ръководено по това време от ГЕРБ, разгласи, че ръководената от Василев Оперативна стратегия " Административен потенциал " е източена безобразно, а близки до министъра на държавната администрация компании са взели участие в.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР