Предложеният от Русия мораториум върху разполагането на ракети със среден

...
Предложеният от Русия мораториум върху разполагането на ракети със среден
Коментари Харесай

Путин: Русия няма да разполага нови ракети в...

Предложеният от Русия мораториум върху разполагането на ракети със междинен и дребен обхват остава в действие. Това разгласи съветският президент Владимир Путин на среща посредством видеоконферентна връзка с водачите на страните от Югоизточна Азия, съобщи БНР.

Путин предизвести, че след излизането на Русия и на Съединените щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, съществува действителна заплаха от появяването на такива ракети в Азиатско-тихоокеанския райони от нова конкуренция във въоръжаването. Осъзнавайки заплахата от сходно развиване на събитията, Русия разгласи едностранен мораториум върху разполагането на ракети със междинен и дребен обхват в Азиатско-тихоокеанския район и други елементи на света и прикани за сериозен диалог по този въпрос с всички заинтригувани страни. Това съветско предложение е в действие и става все по-актуално.

Междувременно съветският министър на външните работи Сергей Лавров укори западните страни, че подценяват предлагането на президента Путин: " Нашите западни сътрудници се отхвърлят от този мораториум и не желаят да договарят по дадения въпрос. Това е тъпо ". Лавров акцентира, че Москва е изрично срещу декларираното от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг разширение на задачата на Алианса в Индийско-тихоокеанския район. " Смятам, че това са доста рискови игри. Ще създадем всичко допустимо да се противопоставим на сходни трендове ", съобщи Лавров след договаряния в Москва с южнокорейския си сътрудник Чон И Йон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР