Предложения за финансиране на обекти, пострадали от наводненията през декември

...
Предложения за финансиране на обекти, пострадали от наводненията през декември
Коментари Харесай

Комисия към МС обсъжда финансиране на обекти, пострадали от наводнения

Предложения за финансиране на обекти, потърпевши от наводненията през декември предходната година ще разгледа  Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, оповестяват от регионалната администрация в Смолян.

В Междуведомствената комисия са постъпили претенции за близо 90 милиона лв.. Извън тях има обекти от предишни интервали, които не са били финансирани – за още близо половин милиард лв..

От Министерския съвет прецизират, че незабавно финансиране от страната ще получат обекти, които са евентуално рискови, и за които е показана нужната планова документи.

Анализите демонстрират, че съществена причина за повредите са неприятното поддържане на реките през последните десетилетия, както и отдаването на концесия за рандеман на инертни материали от коритата на реките.

Очаква се Междуведомствената комисия да вземе решение за разпределяне на средства и за градежа на пропадналия път до Триград. Парите са заделени,  удостовери през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков.

„ Има отделени средства за пътя в Триград, не сме се бавили до този миг. Имаше развой на планиране, вървеше процесът за избиране през публичните поръчки на изпълнителя и в този момент ще има и средства, тъй че желая да уведомя тези хора, които нямаха достъп по верен метод, че това ще бъде поправено в най-бърз период “.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР