Предложените за нови еврокомисари ще имат три часа, за да

...
Предложените за нови еврокомисари ще имат три часа, за да
Коментари Харесай

Кандидат-еврокомисарите ще имат по 3 часа, за да отговорят на 25 въпроса

Предложените за нови еврокомисари ще имат три часа, с цел да отговорят устно на 25 въпроса пред евродепутатите в идните идната седмица чувания. Това оповестиха представители на Европейския парламент.

Преди да се явят на вербален изпит, претендентите за еврокомисари трябваше да отговорят на писмени въпроси.

Въпросите, на които позволените до вербален изпит еврокомисари ще дават отговор, ще бъдат готови от политическите групи в Екологичен потенциал. Ако претендентите за еврокомисари бъдат оценени позитивно от 2/3 от водещите евродепутати в изпитната комисия, чуването е завършено. В случай че са нужни доуточнения, евродепутатите могат да изпратят нови писмени въпроси. Ако даден претендент не събере нужната поддръжка от водещите евродепутати в изпитната комисия, решението ще би трябвало да се вземе с гласоподаване с нормално болшинство от всички евродепутати в парламентарната комисия.

Едва когато всички 26 чувания завършат с триумф, ръководителят на Екологичен потенциал ще включи гласуването на новата Европейска комисия в дневния ред за пленарната сесия на евродепутатите. Европейска комисия ще бъде определена с болшинство от подадените гласове. Екологичен потенциал е подготвен да гласоподава състава на идната Европейска комисия на 23 октомври.

Говорителите означиха, че до момента само чуването на еврокомисаря Мария Габриел преди две години е било по новите правила. Според измененията правната комисия на Екологичен потенциал към този момент има опция да отхвърля чуване на даден претендент за еврокомисар. За позитивна оценка от чуванията отсега нататък ще бъдат нужни 2/3 от гласовете, а не "широко болшинство ".

Представителите на Екологичен потенциал означиха, че до момента нееднократно се е налагало страна от Европейски Съюз да смени името на предлагания за нов еврокомисар.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР