Предложените от правителството компенсации за бизнеса заради високите цени на

...
Предложените от правителството компенсации за бизнеса заради високите цени на
Коментари Харесай

Бизнесът: Възможен е рязък спад в икономиката заради недостатъчните компенсации за тока



Предложените от държавното управление обезщетения за бизнеса поради високите цени на електрическата енергия не са задоволителни и е допустимо да доведат до внезапен спад в стопанската система, безработица и обществено напрежение. Това са декларирали на среща с президента Румен Радев представители на работодателските организации.

Председателят на Управителния съвет на Българската стопанска камара Добри Митрев разяснява, че оферти таван на компенсацията в размер на 30% от действителната пазарна цена, прави мярката неработеща:

" Таванът от 30% от пазарната цена в действителност ще помогне на някои от предприятията да оцелеят още няколко дни, само че няма да ги избави. "
Митрев обясни настояванията на българските предприятия за компенсиране на 75% от разликата сред действителната пазарна цена за съответния месец и цената по мораториума за бита.

" Това, което президентът в действителност изслуша - ние показахме нашите калкулации, нашите разновидности за това, което би било заслужено обезщетение на процедура за този конфискуван запас от българските предприятия, който сега е в българската енергетика. Информирахме го за това, че даже не са нужни средства от републиканския бюджет за компенсиране на всички небитови консуматори и че в края на краищата едно заслужено компенсиране, не просто няма да ни разреши да затънем като стопанска система, а може да ни даде голям късмет за стопански напредък ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР