Предложението за частично разплащане към строителните фирми ще бъде внесено

...
Предложението за частично разплащане към строителните фирми ще бъде внесено
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българските моряци от Мариупол ще се приберат в понеделник



Предложението за отчасти разплащане към строителните компании ще бъде импортирано наново за гласоподаване в Народното събрание. Това съобщи при визитата си в „ Мини Марица-изток “ министър-председателят Кирил Петков. Той добави, че в понеделник чака българските моряци от Мариупол да се завърнат у нас. 
Премиерът чака при повторното гласоподаване да бъдат отпуснати половината от средствата за пътностроителните компании, както им е заречен.

" Това, което аз дадох обещание на пътните компании, беше подкрепено  в Народното събрание, което значи 655 млн. лв. да се платят незабавно, а другите 50 % да се платят след инспекция и глоба на Народното събрание. Това е най смисленото - хем пътищата да стартират да се ремонтират незабавно, хем да сме сигурни, че не се заплащат на мрачно едни пари  безотговорно "

Кирил Петков разяснява, че няма непосредствено разединение на ръководещата коалиция, само че стабилността в нея не може да е непременно.

" Ние сме дали обещание на нашите гласоподаватели, че ще работим кардинално. Ние работим за непоклатимост, когато съблюдаваме правилата, които сме дали обещание "

Кирил Петков чака рестарт на процедурата за избор на гуверньор на Българска народна банка.

Т ой разяснява и извеждането на българските моряци от Мариупол. Като чака те да са в България в понеделник.

" Истината е, че ние от самото начало поддържахме контакти с българския транспортен съд. Аз персонално съм приказвал с капитана доста пъти. Дори през моя телефон съм включвал в неделен ден и близки на моряците да приказват с тях. Три пъти бяхме в подготвеност да ги евакуираме, по едно и също време с което говорехме и с украинската, и с съветската страна. В момента, в който нещата в Мариупол се поуспокоиха един от моряците е отишъл до съветската част и когато те дадоха кулоар от час и половина и военно разузнаване ги пое от там. В момента хората са в сигурност и се координира логистичната задача да ги върнем назад може би в понеделник идната седмица. "

Премиерът посети „ Мини Марица-изток “, където беседва с работещите в енергийни комплекс и изясни акцентите в енергетиката от проекта за възобновяване и резистентност.

" Комплексът е доста значим за нас и в Плана за възобновяване и резистентност ние успяхме да защитим позицията да не се затварят физически потенциали на енергопроизводителите, които са на база на въглища. Това е голяма победа и в този момент и би трябвало да създадем тактика и да помислим по какъв начин да стане по този начин, че енергийният преход да продължава, знаейки, че най-важното за България е да има самостоятелна енергийна система. Трябва и да не се заблуждаваме, че би трябвало да се мисли за тактика и за зеления преход. Имаме време до 2026 година да създадем най-хубавото "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР