Предложението на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико Народно

...
Предложението на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико Народно
Коментари Харесай

Проф. Стефан Попов: Идеята за Велико Народно събрание е смехотворна и нелепа

Предложението на премиера Бойко Борисов за привикване на Велико Народно заседание се показва като " ключ към решение на всички въпроси на просперитета на българската нация, което е безусловно смехотворно ", разяснява проф. Стефан Повов, учител по философия и социология в Нов български университет.

" Великото национално заседание по начало е една корупционна структура , която е прокарана през 1990 година, с цел да има бъдещето Народно заседание къс мандат, т.е. Съюз на демократичните сили се притеснява, че 4-годишен мандат на комунистите е прекомерно дълъг и по тази причина Стоян Ганев, лека му пръст, измисля - я да създадем Велико национално заседание, да изтупаме на бърза ръка една конституция, както те и вършат, и след една година към този момент ще спечелим изборите ", подсети Стефан Попов в понеделник пред БНР.

Той направи следната прилика - както в Иран над конституцията стои Коранът, по този начин над българската конституция стои концепцията за Велико национално заседание, което блокира конституционния развой.

" Първото нещо, което би трябвало да направи националното посланичество, е да анулира Великото национално заседание ", уверен е проф. Попов.

Идеята за нова конституция е нелепа и никой сериозен правист не би трябвало да разсъждава по нея , защото нова конституция значи да се зачеркне, да се заличи 30-годишна конституционна процедура, която обяснява недъзите на сегашната конституция, разяснява той и разясни:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР