Предложението на образователното министерство учебната година да започне от 1-ви,

...
Предложението на образователното министерство учебната година да започне от 1-ви,
Коментари Харесай

Директори на училища съгласни учебната година да започва от 1-ви септември



Предложението на просветителното министерство образователната година да стартира от 1-ви, вместо от 15-ти септември, разпали полемика в обществото. Идеята цели потреблението на топлото време за повече занятия навън, в изискванията на епидемиологична конюнктура.

За сходна смяна може да се приказва, когато се изчистят другите проблеми в образованието, считат бургазлии. Други обаче са на мнение, че по този начин учениците ще завоюват повече време за увод на материала от миналата година.

" Да, дано да се модернизира учебното заведение, само че то има толкоз доста да работи, като качество, че две седмици нищо няма да оправят ".

Директори на бургаски учебни заведения са скептични, концепцията да се осъществя от тази година. Въпреки това намират предлагането за рационално, стига да бъде съобразено с целия график на образователния развой. Директорът на бургаската природоматематическа гимназия Соня Димова, счита, че 15-ти септември е една емблематична дата. Ако концепцията обаче се одобри, това ще е добре за учениците, които ще имат повече време за отмора през образователната година.

" Дали ще са две седмици по-рано или ще има отмора две седмици през образователната година, в последна сметка образователната година ще бъде отново от 36 седмици за всички класове, без 12-ти клас, където при тях са 31 седмици ".

Предложението на Министерство на образованието е единствено на стадий изследване. След това, концепцията ще се разисква и с родителските организации.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР