Предложението на Израел относно прекратяване на огъня в Газа, което

...
Предложението на Израел относно прекратяване на огъня в Газа, което
Коментари Харесай

Израелското предложение за прекратяване на огъня не успя да изпълни исканията на палестинците, казва Хамас

Предложението на Израел по отношение на преустановяване на огъня в Газа, което Хамас получи от катарски и египетски медиатори, не отговори на нито едно от настояванията на палестинските фракции, сподели групата.

Въпреки това Хамас добави в изказване, че ще изследва предлагането, което дефинира като „ неотстъпчиво “, и ще даде своя отговор на медиаторите.

Официален представител на Хамас сподели в понеделник, че групата отхвърли израелското предложение за преустановяване на огъня, направено на договарянията в Кайро, а израелският министър председател Бинямин Нетаняху сподели, че е избрана дата за навлизане в Рафа, последното леговище в Газа за разселените палестинци.

Израел и Хамас изпратиха екипи в Египет в неделя за диалози, които включваха катарски и египетски медиатори, както и шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.

Присъствието на Бърн акцентира възходящия напън от страна на основния съдружник на Израел Съединени американски щати за договорка, която ще освободи израелските заложници, държани в Газа, и ще получи помощ за па...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР