Предложението на Европейската комисия от 2035 година да спре продажбата

...
Предложението на Европейската комисия от 2035 година да спре продажбата
Коментари Харесай

Кога ще спре продажбата на дизелови и бензинови коли?

Предложението на Европейската комисия от 2035 година да спре продажбата на дизелови и бензинови автомобилни  ще срещне отпор в Европейския парламент, съобщи евродепутатът от ЕНП /ГЕРБ Андрей Новаков в предаване по България он ер. Това значи те да бъдат сменени с електрически автомобили или такива на водород. 

" Имаме ли задоволително построена инфраструктура за електрически автомобили? Ако не - кой ще заплати за нея. Отговорът е - нямаме. Бензиностанциите се построяват на пазарен принцип, същото би трябвало да е и със зарядните станции. Когато електрическите автомобили станат задоволително атрактивни, хората ще стартират да ги купуват, без да забраняваме другите коли ", счита Новаков.

" Наясно съм, че бъдещето принадлежи на чистите технологии, само че все пак считам, че този преход би трябвало да е равномерен ", посочи той. 

По думите му Зелената договорка е договорка, тъй като има две страни, които би трябвало да се съгласят.

" В момента имаме единствено една страна, която предлага. Аз желая да оставим чиста природа на нашите деца, само че не желая да им оставим небогати родители ", сподели Новаков.

По думите му когато наложиш силово една технология, тя по натурален път става скъпа и недостъпна.

" Най-големите 5 автомобилни производители са оповестили, че завършват с производството на мотори с вътрешно горене - в друг порядък - някои от 2025, други - от 2040 - 2050 година ", твърди евродепутатът Петър Витанов от Българска социалистическа партия.

" Такава е наклонността. Проучванията на автомобилните производителите демонстрират, че през 2026 година цените на електрическите коли ще бъдат изравнени с тази на моторите с вътрешно горене. И това - без спомагателните тласъци, които Европейски Съюз има намерение да даде за различно напредване за понижаване на нездравословните излъчвания. Първо, тъй като цената на ел. акумулатори ще падне на половина - от 120 евро на киловатчас.

Счита се, че достъпността идва при 80 евро на киловатчас. 80 евро ще бъде цената през 2024 година, през 2025 година цената ще падне под 50 евро. Затова вановете ще бъдат конкурентни през 2025 година, междинният клас - 2026 г, а най-малките електрически коли - 2027 г, " счита Петър Витанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР