Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на Народното

...
Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на Народното
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Предложението за ротация на председателя на парламента е шантаво

Предложението на Асен Василев за ротация на ръководителя на Народното събрание е шантаво и неуместно. Подобно нещо няма в нито една европейска страна. Това съобщи европейският народен представител от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов по .

Той акцентира, че сходен вид ротация на ръководител на парламент няма в Европейски Съюз, тъй като там на всички места имаме национални страни, в този случай образецът с Европейския парламент не е подобаващ за България. Още повече, че самите политици у нас приказват за парламент с доста къс живот.

Абсурдна концепция граничеща с шантавостта на политическото мислене . „ Продължаваме промяната “ и Асен Василев да се откажат от тази концепция и да тръгнат по естествен политически път. Този естествен политически път е партията, която е спечелила изборите, да излъчи ръководител на Народното събрание и да стартираме работа “, сподели Йорданов.
Той даде образец със обстановката след изборите през октомври 1991 година

„ През 1991 година Съюз на демократичните сили спечелихме изборите с 1%, а не с 2%, както е в този момент, и нито една от изгубилите политически партии не сложи под подозрение първата политическа мощ да излъчи ръководител на Народно събрание и по-късно да се излъчи държавно управление, което стартира действителната демокра-ция и промяната на системата “, напомни Йорданов, който беше ръководител на 36 Народно събрание от Съюз на демократичните сили.

Той акцентира, че с дейностите си ПП-ДБ отслабват и дестабилизират страната и нейните позиция в Европа.

Йорданов съобщи, че отношението към Бойко Борисов не се образува от Атанас Атанасов, а от българските жители. Той обърна внимание на обстоятелството, че в първия работен ден на новото 49 Народно събрание всички, които говореха против Борисов, се натискаха да се здрависат с него.

„ Тези, които приказват против Борисов са политически лицемери. Това ще се прояви във времето. Никой няма право да се меси в работата на една партия, в случай че не е член на тази партия. Нека всеки да си гледа своя партиен дом. ГЕРБ си е избрала своето управление. Правилата са такива, че за министър председател се издига водачът на партията. Стабилните държавни управления за България са партийните, които поемат и носят политическата отговорност. И се знае, че в случай че те се про-валят, няма да завоюват идващите избори. Такъв бе казусът с Национална движение „Симеон Втори" “, съобщи евродепутатът от ЕНП.

Според него, в случай че първите две политически обединения се коалират, Народното събрание ще има политически небосвод, това ще подсигурява, че ще бъде свършена работата. „ Трябва да се договорят да ръководят, съгласно процентите, които са им дали гласоподавателите. Не можеш да имаш 24% на изборите и да искаш 100% власт и осъществяване на своята стратегия “, сподели Йорданов

Той акцентира, че Политическа партия и Демократична България имат " говорене на неокомунисти ".

„ Това са градска левица отвън Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия са наследници на остарялата комунистическа партия, „ Да България “ на Христо Иванов, който съобщи, че не са нито десни, нито леви, са леви хора с последна неокомунистическа реторика. Тормозят страната. В резултат на тяхното държание България е в рецесия и това се признава на всички места в Европа “, съобщи Александър Йорданов.

На въпрос за какво тогава Борисов желае коалиция с тях, той отговори: „ Защото такава е волята на народа. Борисов желае да се съобрази с държанието на жителите. Той вижда действителната картина и се държи като общественик. Той желае страната да успее. Ние в Съюз на демократичните сили, които имаме историческият опит от нашите ръководства, се съгласяваме с сходна позиция “.

Според Йорданов Румен Радев се възползва от обстановката, основана от „ Промяната “, почнала от митингите през 2020 и минала през кабинета на Кирил Петков.

„ Трябва да се направи първата решителна стъпка за съгласие сред първите две политически сили “, прикани Йорданов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР