Предложение за отпускането на близо 33 млн. лева от бюджета

...
Предложение за отпускането на близо 33 млн. лева от бюджета
Коментари Харесай

Общинският съвет в Пловдив обсъжда съдбата на стадионите на Ботев и Локомотив, фенове се събраха на протест

Предложение за отпущането на близо 33 млн. лв. от бюджета на Община Пловдив за строителството на стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив " разисква сега Общинския съвет в града. Проекторешението е направено от групата съветници от ГЕРБ. С него се чака да бъде и потушено напрежението, което се сътвори със строителството на първия напълно нов стадион в България през последните четири десетилетия.

Проблемът с построяването на стадионите събра на митинг пред общината тази заран почитатели на " Ботев " и на " Локомотив ".

" Няколко пъти община Пловдив финансира средства за стадионите. Припомням, че единият път беше заемът. Тогава беше по равно - 24 млн. - по 12 за единия и другия клуб. Преди това имаше едно финансиране от 5.8 млн., които още веднъж бяха по равно. Няма да допуснем да бъде финансирането за сметка на единия тим единствено, за сметка на другия ", съобщи Емил Геранов представител на Локомотив - Пловдив.



" Никой не може да каже какъв брой са тези милиони левове. Затова се вършат тези комисии - с цел да се разбере в действителност, тъй като бяха 37 милиона, по-късно в предлагането на кмета, което той отдръпва, бяха 41 и отново нямаше да се направи. Всъщност, ние не знам какъв брой са, нали, и по тази причина се вършат тези комисии ", сподели Борис Гиздаков, ръководител на УС на Сдружение „ Ботев Пловдив ".

Кметът на Пловдив Здравко Димитров уточни, че общината няма да спре да търси и финансиране от страната.

" Няма какво да се лъжем - доста мъчно ще бъде. Някои обекти ще бъдат забавени, да не кажа спрени. Общинският бюджет няма опция да ги поеме на веднъж, по тази причина ги разсрочваме, само че както разбрахте, не сме спрели и няма да спрем да търсим и финансиране от страната ", уточни той.

Подробности за вероятните изходи от рецесията и за настроенията вижте във включването на Димитър Димитров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР