Предложена реформа на правата на абортите в Полша предизвика първите

...
Предложена реформа на правата на абортите в Полша предизвика първите
Коментари Харесай

Разцеплението на коалицията на Доналд Туск относно правата на абортите в Полша

Предложена промяна на правата на абортите в Полша провокира първите разцепления в обединението на премиера Доналд Туск и стартира да отблъсква някои от нейните съществени гласоподаватели.

Законопроектът показана от личната партия на Туск Гражданска платформа, която би трябвало да бъде разисквана в долната камара на Народното събрание в четвъртък, ще подсигурява достъп до аборт през първите 12 седмици от бременността или във всеки миг, когато има съществени опасности за здравето на майката или фетус.

В момента е в действие съвсем цялостна възбрана на абортите, откакто беше наложена от предходното държавно управление на Закона и справедливостта (PiS). Неговото анулиране беше едно от главните обещания на Туск в акцията предходната година.

Когато конституционният съд на страната, който е цялостен с лоялисти на PiS, удостовери възбраната през 2020 година, това провокира всеобщи митинги в Полша. Сред гласоподавателите, които осигуриха изборната победа на Туск предходната година, имаше доста дами, които водеха тез...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР