Предлаганият от председателя на Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова

...
Предлаганият от председателя на Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова
Коментари Харесай

БСП допуска вариант, ако получи мандат, да предложи служебното правителство да стане редовно |

Предлаганият от ръководителя на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова вид който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане постоянен, е един от многото вероятни разновидности за Българска социалистическа партия. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Атанас Зафиров пред Нова тв.

" Това е вероятен вид. Ще се съберем на Национален съвет другата неделя и ще решим по какъв начин да действаме. Има задоволително време, до момента в който се завърти парламентарната ролетка ", съобщи той. 

Зафиров изясни, че в случай че Българска социалистическа партия получи третия мандат за сформиране на държавно управление, ще се допита до другите политически сили дали ще получи поддръжка за сходен сюжет.

" Гарантирам ви, че ще влезем в подобен разговор и всичко ще бъде поставено на масата пред очите на цялото българско общество и там, където му е мястото - в българския парламент. Не от ефира на малкия екран, не от прозореца на джипката. Диалог с всички парламентарно показани партии. Той би трябвало незабавно да бъде възобновен ", уточни Зафиров.

Той не отговори на въпрос дали столетницата разисква вид да предложи водача си Корнелия Нинова за идващ министър председател, като още веднъж повтори, че следва разискване в управлението на партията.

От думите на Зафиров стана ясно, че Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинета на " ИТН ", тъй като не харесва метода, по който бе препоръчан и целите, " в случай че въобще може да се приказва за цели ". 

" Бяха нахвърлени някакви хрумвания, които не е ясно по какъв начин ще бъдат осъществени. Начинът, по който бе препоръчан този кабинет, приказва за задкулисие. Навремето имаше въпрос кой предложи Пеевски (за началник на ДАНС). Сега стои въпросът кой предложи Николай Василев за министър председател. Не излиза наяве на какъв конгрес е взето това решение. Не е ясно кой стои зад това решение. То беше показано от една партийна телевизия. "

Българска социалистическа партия държи да се върне държавността в институциите, да има обществена отбрана и това да се прави в Народното събрание. Държи и на това, че би трябвало да има сигурност за българските жители. Нищо от това не участва в обявената от Има Такъв Народ стратегия, акцентира зам.-шефът на Българска социалистическа партия.

Зафиров попита кой реши да се приватизира Българската банка за развиване, кой реши да се концесионират автомагистралите и за какво авансово не е било разисквано това. 

" Ако господин Трифонов беше оповестил тези неща в предизборната акция, резултатите му щяха да бъдат доста по-различни. Говорим за разминаване сред цели и действителни дейности ", сподели той.

Атанас Зафиров отхвърли опцията да се стигне до нов парламентарен избор. Според него се търсела някаква подмолна поддръжка за държавното управление на Има Такъв Народ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР