Предлагам да се създаде кабинет на професионалисти, не на експерти,

...
Предлагам да се създаде кабинет на професионалисти, не на експерти,
Коментари Харесай

Проф. Тадаръков: Предлагам кабинет от професионалисти и премиер на ротационен принцип

Предлагам да се сътвори кабинет на експерти, не на специалисти, тъй като те са тясно профилирани, от петте партии в Народното събрание (без ГЕРБ). Това уточни предприемачът и лекар по стопанска система проф. Димитър Тадаръков в предаването " Тази събота и неделя ".

" Новият принцип, който предлагам е да избират министър председатели на ротационен принцип. Първите четири от петте огромни партии, да излъчват министър председател. Всичките могат да предложат вицепремиер, а всяка партия да предложи по двама или трима министри ", изясни проф. Тадаръков.

За да не нарушат уговорките си, които имат към суверена, това може да стане без подписването на договорености и влизане в коалиция, а на база политически разговор за България и бизнеса. С тези 165 гласа всяка партия може да прави промени, които тя е дала обещание пред суверена, добави той.

Според проф. Тадаръков Народното събрание би трябвало да одобри и то незабавно Плана за възобновяване и развиване, тъй като в него са включени всички условия на работодатели и синдикалисти.

" Чуваме се постоянно с Ахмед Доган, в прелестно здраве е – твори и работи, от 8 години не се занимава с политика. Твори в областта на въглеродните технологии ", сподели още проф. Димитър Тадаръков, който е другар на почетния ръководител на Движение за права и свободи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР