Предизвиканите от мароканци в Белгия безредици не са културен феномен.

...
Предизвиканите от мароканци в Белгия безредици не са културен феномен.
Коментари Харесай

Вилнеещите в Белгия мароканци – изпуснати от родителите, без страх от полицията

Предизвиканите от мароканци в Белгия вълнения не са културен феномен. А става дума за младежи, имигранти от трето или четвърто потомство, които напълно са се изплъзнали от наставнически надзор и въобще не им пука от полицията.

Така разяснява случаите през уикенда белгийският политолог от арабски генезис Фуад Гандул, представен от в. „ Ла Либр “.

В неделя мароканци вилняха в Брюксел и други белгийски градове. Това стана след успеха на Марако с 2:0 над Белгия на международното състезание по футбол в Катар. Арестувани бяха най-малко 10 души.

Станалото в Брюксел е характерно за Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург – б.р.) и парижките покрайнини, счита Гандул. И дава за образец Италия и Финландия, където също живеят огромни марокански общности, само че такива неща не се случват.

Същевременно нещата в Брюксел могат да станат още по-лоши, защото вилнеещите през днешния ден младежи на следващия ден ще бъдат пълнолетни, предизвестява политологът. Те могат да станат доста по-опасни, в сравнение с през днешния ден.

Другата заплаха иде от някои политици, Това се отнася с особена мощ за две от франкофонските партии в страната – социалистите и еколозите. Техните деятели не желаят да адресират казуса, защото се притесняват да не изгубят електората си измежду имигрантите. Мароканците приказват френски и поддържат най-много франкофонските партии в Белгия.

Фуад Гандул изрично отхвърля изказванията, че безредиците представлявали зов за помощ.

„ Тяхната цел е анархията, разрушението. Няма никакви рационални причини за това да подпалиш личната си рогозка “, разяснява политологът.

И заключава, че това не са първите сходни произшествия, няма да бъдат и последните.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР