Предизвикалият скандал по време на Софийския маратон Боян Вачев излезе

...
Предизвикалият скандал по време на Софийския маратон Боян Вачев излезе
Коментари Харесай

Виновникът за скандала на Софийския маратон проговори: Не съм заслужил цялата тази инквизиция от медиите!

Предизвикалият скандал по време на Софийския маратон Боян Вачев излезе от анонимност и изпрати до медиите позицията си за неприятния случай с негово присъединяване. Както е известно, той събори на старта сръбкинята Оливера Йевтич, която не съумя да финишира на дисциплината 10 км.

Йевтич е участничка на шест олимпийски игри. Тя бе измежду огромните фаворитки за успеха в бягането. След като пострада, сръбкинята показа, че не има вяра грубото изблъскване да е дело на нейни съпернички.

Ето какво написа във връзка грозната преживелица самият Вачев без редакторска интервенция:

" Уважаеми представители на медиите,
Тъй замесихте името ми в голям брой хипотези за предумишлено нахлуване над играч, желая да употребявам правото си на отговор като подчертая, че конфликтът не е бил тенденциозен и не съм имал користни цели. Не познавам персонално потърпевшата Оливера Йевтич и искам да употребявам високата Ви естрада, с цел да поднеса откровените си извинения към нея и околните за породената контузия, която в последна сметка я е попречила да вземе пълноценно присъединяване в мероприятието. Обществените подозрения, че съм бил финансово стимулиран от трето лице са изцяло погрешни и надълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания отправени към мен в обществената мрежа не считам, че съм заслужил цялата тази цифрова инквизиция. Много скърбя за злополучната обстановка и апелирам всеки ядосан от фрагментите за момент да се сложи на мое място и да разбере, че адреналинът беше доста висок, като в композиция с метеорологичните условия и неналичието на професионален опит не беше мъчно да изиграе основна роля в некоординираните ми дейности при старта, довели до случая, за чиито мащаби разбрах дълго откакто се случи. Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на дилетанти и експерти, разделяйки ги и давайки стартово преимущество на по-слабите. Желая бързо възобновяване сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни надпревари за в бъдеще на всички ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР