Предизборното обещание на титуляра може да не е хуманно, но

...
Предизборното обещание на титуляра може да не е хуманно, но
Коментари Харесай

“Брандирането” на Мелания Тръмп

Предизборното заричане на титуляра може да не е хуманно, само че изцяло дава отговор на ценностната му система

Е няма метод, щем – не щем би трябвало да се съобразяваме със актуалната маркетингова терминология, навлязла и утвърдила се в родния език, най-много от мързела на обществото да поставя и обикновени старания да го брани. Затова и „ брандиране “ – разбирайте, слагане на търговски знак или запазена марка върху даден артикул. Вероятно малко на брой от тези бодри наши съвременници, които свободно употребяват думата, са се замислили, че по този начин както идва от британската „ branding “, на практика си значи „ жигосване “.

Поставянето на непрекъснат знак за благосъстоятелност върху добитък. Но със срастването на северноамериканската кравефермерска просвета с капитализма за експорт през годините, терминът е придобил по-безобидна конотация.

Това обяснение е в подтекста на мъчно обяснимия за здравия разсъдък скандал в Съединени американски щати към визитата на първата дама Мелания Тръмп в лагер за настаняване на деца, наложително отнети от родителите им, пробвали да влязат незаконно на американска територия.

И дано сме наясно – не е мъчно за обяснение популистката политика на администрацията на Тръмп, вследствие на която хиляди латиноамерикански деца са били отделени от родителите им. В последна сметка службите извършват предизборно заричане на титуляра; може да не е хуманно, само че изцяло дава отговор на ценностната система на жителя на Белия дом. Както стана ясно от дрешката, с която изпрати брачната половинка си до Тексас – надписана на гърба с: „ На мен в действителност не ми пука, а на Вас? “

Според Доналд Тръмп това било позицията на брачната половинка му против „ подправените вести “ по негов адрес, а не поради визитата или водената от неговите копои имигрантска политика. Друг е моментът, че първата дама е избрала да я „ брандират “ като пистов автомобил преди съревнование. Иначе шубата на Мелания била ширпотреба – от известна марка – просто всичко е в подтекста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР