Предизборният период в Гърция започна официално, след като в събота

...
Предизборният период в Гърция започна официално, след като в събота
Коментари Харесай

Президентът на Гърция разпусна парламента, избори на 21 май

Предизборният интервал в Гърция стартира публично, откакто в събота вечер указът на президента Катерина Сакеларопулу за разформироване на Народното събрание беше публично окачен на източния вход на постройката на Народното събрание в Атина, заяви АНА-МПА.

Според указа изборите ще бъдат извършени на 21 май, а новият състав на Народното събрание ще бъде призован на първото си съвещание в 11 ч. на 1 юни, когато депутатите ще положат клетва.

По-рано в събота, както и се очакваше да стане след великденските празници, министър председателят Кириакос Мицотакис беше признат от Сакеларопулу и ѝ връчи предлагането на кабинета за разформироване на Народното събрание.

Още през март Мицотакис разгласи 21 май за дата на идващите парламентарни избори, откакто тежката железопътна злополука на 28 февруари го накара да промени първичните си планове за избори през април.

В предизборния интервал всички министри остават на постовете си, като се изключи министъра на вътрешните работи Макис Воридис и на държавния представител Янис Иконому.

Поста на длъжностен министър на вътрешните работи заема професорът по обществена администрация в Атинския университет и някогашен омбудсман Калиопи Спану, а ролята на представител на държавното управление ще извършва сържавният министър Акис Скерцос.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР