Предимно слънчево ще е времето в неделя. Ще има само

...
Предимно слънчево ще е времето в неделя. Ще има само
Коментари Харесай

Слънцето се връща, но за кратко

Предимно слънчево ще е времето в неделя. Ще има единствено краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в южните и източните региони ще превали . Максималните температури ще са сред 22 и 27 градуса, в София - към 22 градуса. Ще духа слаб запад-северозападен, в Източна България - източен вятър.

В планините ще има променлива облачност и тук-там ще превали дъжд , по-значителен в Родопите. По високите елементи ще духа сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще доближи към 14 градуса, на 2000 м - към 7 градуса.
 
 Thinkstock/Getty Images

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево . През деня ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали слаб дъжд . Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са до 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса, а вълнението на морето 2-3 бала.

 
 Thinkstock/Getty Images-->

Слънчеви часове ще продължат да ни радват и в понеделник - повече сутринта и в източните региони. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток. След обяд тук-там в Западна България ще превали и прегърми . Температурите едва ще се покачат и оптималните ще доближат стойности от 23 и 28 градуса.

От вторник още веднъж ни чакат превалявания , в следобедните часове, съпроводени с гръмотевични стихии. Има нараснала възможност в Централна и Източна България преваляванията да са интензивни и обилни по количество . Вятърът ще се усили. Температурите ще са по-ниски от нормалните - оптималните, най-вече сред 21 и 26 градуса, в регионите с по-интензивни и продължителни превалявания ще остават даже под 20 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР